Wonen in Turkije

Emigratie is iets wat je niet zomaar bedenkt, het is een onderwerp waar je het lang over hebt met je familie en waar je uiteindelijk goed voor moet plannen. Een emigratie naar Turkije heeft meer planning nodig dan het emigreren naar bijvoorbeeld Duitsland, door de verschillende taal en de benodigde woonvergunningen. Daarom zal er in de ze tekst ingegaan worden op deze kwestie, welke vergunning is nodig en hoe vind je een woning in Turkije?

Het vinden van een woning in Turkije

Steeds meer Nederlands kopen een huis in Turkije als tweede woning of vakantie huis. Dit omdat Turkije een land is vol van cultuur en afwisseling, in vele steden is zowel Europees als Aziatisch omdat het land tussen beide gevestigd is. Veel mensen willen een woning aan de zee en daar betaal je ongeveer €10.000 meer voor dan in de stad, uiteraard zijn de kosten naar waar je woont en de grote van de woning. Als je een groot huis wilt hebben in Istanbul dan betaal je meer dan voor een kleine woning in een van de kleinere steden.

Er zijn veel bemiddelaars voor het vinden van woningen in Turkije zowel online als plaatselijke, maar uiteraard kosten makelaars geld. Als je geen idee hebt van waar te zoeken of wat je precies zoekt dat is een makelaar zeker de moeite en het geld waard. Mocht je al precies weten wat je zoekt dan kan je het beste bij een woningbeurs kijken bij de bouw/verkoop ondernemingen zelf. Vaak kun je een betere prijs krijgen via hun dan dat je via een makelaar zou krijgen. Ook moet je niet tijdens de zomer maanden een woning kopen gezien de prijzen dan hoger zullen liggen. Meer mensen kopen dan namelijk een woning dus is er geen reden voor hun om kortingen te verlenen.

Uiteindelijk gaat het erom dat je een woning krijgt die jij wilt, dus ga meerdere malen naar Turkije toe en bezoek meerdere plaatsen en woningen om te kijken waar je precies wilt wonen en wat voor woning goed bij je past.