Bodrum

Bodrum is een vakantieoord gelegen aan de Zuid-West kust van Turkije, en ligt recht tegenover het Griekse eiland Kos.
De geschiedenis van Bodrum gaat ver terug in de tijd. De eerste teksten over Bodrum werden geschreven door de Grieken rond 1100 voor Christus. Zij zagen een kleine haven aan de overkant en gingen op onderzoek uit.

Dit vakantieoord groeide van circa 50 mensen, rond 1100 voor Christus, naar 25.000 mensen anno 2013. In Bodrum vindt u allerlei prachtige steegjes met allemaal een eigen verhaal. Daarnaast kunt u natuurlijk de oude gebouwen bezoeken en genieten van een zonovergoten vakantie, in een plaats die direct aan het strand grenst.

Bodrum jongerenvakanties

Bodrum kende vooral de naam om voor Turkse jongeren een vakantieoord te zijn, maar met de groeiende interesse in Turkije van Europeanen wordt Bodrum een steeds grotere toeristische trekpleister. Bodrum kent een sfeervolle haven, gezellige terrassen en restaurants, de stranden zijn erg mooi en de uitgaansgelegenheden zijn er in overvloed.

De cultuur in Bodrum

Als je echt voor de cultuur op vakantie wilt gaan, moet je zeker ook eens het achterland bezoeken. Hier zie je veel typisch Turkse huisjes en gastvrije mensen. Bodrum is in het hoogseizoen altijd druk, ruim 200.000 mensen komen er in de zomermaanden om vakantie te vieren. Waar u wel rekening mee moet houden is dat de prijzen van alles stijgen op het moment dat er veel mensen aanwezig zijn in het plaatsje. Desalniettemin blijven de producten en het eten goedkoper in Turkije dan in Nederland. Bodrum biedt zeker weten alles wat een vakantie nodig moet hebben.