Haven

De haven van Bodrum is erg belangrijk geweest voor dit oude vissersdorpje. Nu is er erg veel vermaak te vinden. Veel toeristen zijn laaiend enthousiast over de hotels, stranden en restaurants die bij de haven te vinden zijn. In de haven zijn ook interessante excursies te boeken en kunt u ervoor kiezen om een overtocht te maken naar het Griekse eiland Kos. Daarnaast kunt u hier ook Jet-Ski’s huren en meevaren op de bananenboot.

Mausoleum van Halicarnassus

Het Mausoleum is een van de zeven wereldwonderen uit de klassieke oudheid. In dit prachtige eeuwenoude gebouw vindt u het as van Mausollos. Mausollos was een belangrijke man in de vorming van Bodrum, in de vierde eeuw voor Christus. Door de bijzondere uitstraling van het gebouw trekt het jaarlijks vele bezoekers.

Kasteel van Bodrum

Het kasteel van St. Petrus ligt op een klein eilandje vlak voor de haven. Vroeger werd dit kasteel gebruikt om de haven van Bodrum te beschermen tegen piraterij. Tegenwoordig is dit kasteel te bezoeken en staat het bekend als een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Bodrum.

Grieks Theater

Op de Goktepe heuvel ligt het enige, eeuwenoude Griekse theater van Bodrum. Dit prachtige theater is gebouwd rond 300 voor Christus. Het theater biedt plaats aan ongeveer 10.000 mensen en heeft een ruimte die apart gemaakt is voor het orkest. Vandaag de dag is dit theater nog steeds in gebruik voor grote muziekvoorstellingen en concerten.

Dedeman Aquapark

Dedeman Aquapark is een enorm groot waterpark en is tevens de eerste en het allergrootste waterpark van Turkije. Alles wat je verwacht bij een waterpark komt aan bod. Je vindt er ruim 24 glijbanen, een stroomversnelling en een golfslagbad. Daarnaast is er ook kidsclub met animatie en restaurants met prachtige terrasjes.