Emigreren is niet iets wat men eventjes snel besluit. Meestal gaat er een, soms jaren, lange besluitvormingsperiode aan vooraf. Voor- en nadelen worden tegen elkaar afgewogen en het het besluit wordt eindelijk genomen: Turkije we komen eraan!

Emigratie is niet hetzelfde als vakantie en dus gelden voor emigratie andere regels. Op het internet kunt u natuurlijk al een hoop informatie vinden, maar regelingen en wetgeving kunnen wijzigen. Het is dus verstandig om zich ook goed te laten voorlichten bij de Turkse ambassade in Den Haag of bij één van de Turkse consulaten in Rotterdam of Deventer.

Legalisatie van Nederlandse documenten

Bij het aanvragen van vergunningen in het buitenland, moeten vaak documenten of kopieën van documenten, zoals bijvoorbeeld een geboorte- of trouwakte, overlegd worden. Deze documenten dienen gelegaliseerd te zijn, zodat de buitenlandse autoriteiten weten dat de documenten rechtsgeldig zijn. Legalisaties worden uitgevoerd door het Consulair DienstenCentrum (CDC) van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast moeten de documenten vaak vertaald zijn door een beëdigd vertaler.

Let op, een beëdigde vertaling mag slechts door een, in het Register beëdigde tolken en vertalers in Den Bosch, ingeschreven vertaler worden uitgevoerd. De vertaler dient tevens te zijn beëdigd door een Nederlandse rechtbank en bij een of meerdere rechtbanken te staan geregistreerd.