Zorgverzekering en emigreren

Je bent op zoek naar informatie over emigreren naar Turkije. Je zit er aan te denken om te emigreren, of misschien staat het zelfs al vast. Om welke reden je dan ook gaat emigreren, zijn er een heleboel dingen om rekening mee te houden.

Turkije is een veelzijdig land dat veel te bieden heeft. Turkije ligt in twee continenten namelijk; deels in Europa en deels in Azië. Maar moet je daar rekening mee houden? Of gelden er voor het hele land dezelfde regels. Hoe zit het met de voorzieningen in Turkije en neem ik mijn verzekeringen mee?

Goede zorg is een van de basisbehoefte. In Nederland is het hebben van een zorgverzekering verplicht. Wanneer je gaat emigreren dan veranderd er het een en ander met betrekking tot je oude zorgverzekering. Je Nederlandse zorgverzekering vervalt dan namelijk. Verhuis je met een Nederlands pensioen of uitkering, dan kun je aanspraak maken op medische zorg in dat land. Hiervoor dien je je aan te melden bij het CVZ en betaalt dan ook bij het CVZ een bijdrage hiervoor. Deze regeling geld echter alleen voor verdragslanden, waar Turkije wel binnen valt.

Let erop dat óók in Turkije het hebben van een zorgverzekering sinds 2012 verplicht is wanneer je een jaar of langer een geldige verblijfsvergunning bezit. Een particuliere verzekering is dan niet toegestaan.

Meer informatie