De werkvergunning

Iedere buitenlander die in Turkije wil werken, moet over een werkvergunnng beschikken. De aanvraag kan al in Nederland gestart worden, maar kan misschien beter in zijn geheel in Turkije geschieden. Bij de aanvraag moet de Turkse werkgever namelijk allerlei (bewijs)stukken overleggen. Zolang men nog geen werkvergunning heeft, is het niet toegestaan arbeid te verrichten. Overleg met uw Turkse werkgever, wat in uw situatie het beste is.
Er zijn verschillende soorten werkvergunningen, welke worden afgegeven door het Turkse Ministerie voor Arbeid en Sociale Zekerheid.

  • Tijdelijke werkvergunning: Voor de duur van 1 jaar, welke verlengt kan worden tot een maximum van 3 jaar als men voor dezelfde werkgever blijft werken.
  • Permanente werkvergunning: Voor buitenlanders die 8 jaar legaal en aaneengesloten in Turkije woonachtig zijn, of voor hen die 6 jaar aaneengesloten in Turkije gewerkt hebben.
  • Onafhankelijke werkvergunning: Voor de buitenlander die 5 jaar legaal en aaneengesloten in Turkije woonachtig is geweest en als onafhankelijke wil gaan werken.
  • Uitzonderlijke werkvergunning: Voor bijzondere situaties. Dit is onder andere het geval als uw partner de Tukse nationaliteit bezit.