Emigreren naar Turkije, welke inentingen?

Turkije stelt voor buitenlanders geen vaccinaties verplicht. Daar aan het vaccinatiesysteem zelf in sommige delen van Turkije niet zoveel belang gehecht wordt is het voor ons des te belangrijker goed ingeënt naar Turkije te gaan. Ongeacht de lengte van uw verblijf is het raadzaam dat uw DTP inentingen nog actief zijn (deze zijn 10 jaar werkzaam) en u zichzelf laat vaccineren tegen Hepatitis A (Geelzucht).

Bij een verblijf langer dan 3 maanden, zoals met een emigratie, zijn inentingen tegen Rabiës (hondsdolheid), Hepatitis B en Buiktyfus een must. Deze ziekten zijn in Turkije nog volop aanwezig. Hepatitis B heerst onder de bevolking zonder dat men zich daarvan bewust is en Hondsdolheid komt nog voor bij de vele op straat levende honden en katten.

Ten westen van de lijn Alanya, Konya, Ankara zult u weinig tot geen kans hebben op Malaria. In deze gebieden wordt veelvuldig tegen muggen gespoten en daar is er geen kans op Malaria meer. Bij een verblijf in het Zuid-Oosten is het echter raadzaam malariatabletten en een DEET houdend muggenwerend middel te nemen.