Marmaris

Marmaris is een stad gelegen in Turkije. Het ligt om precies te zijn in de provincie Mugla. In totaal wonen er hier ongeveer 32.000 mensen. In de zomermaanden is het hier veel drukker en kan het zelfs zo zijn dat er hier dan 200.000 mensen wonen. Dit komt omdat er veel toeristen naar de stad Marmaris komen om hier van de stranden te genieten, van de mooie uitzichten en om hier heerlijk de zomer door te komen en lekker bruin te worden. De stad Marmaris ligt in een besloten baai aan de Lycische Kust. Allen gelegen dichtbij de Middellandse Zee en bij de Egeïsche Zee. Vanaf de zeekant van de baai kun je wanneer het helder is Rhodos zien liggen (het Griekse eiland). Het is de moeite waard om er op uit te trekken wanneer het helder weer is om te kijken of je het eiland ziet liggen. Je kunt ook een kijkje nemen in de uitgebreide jachthaven van Marmaris.

Geschiedenis Marmaris

De stad Marmaris heeft ook een historische naam, namelijk Physkos. Rond 3500 v. Chr. woonde de eerste mensen in deze stad. Er hebben hier Egyptenaren gewoond, maar ook Grieken, Perzen, Romeinen, Byzantijnen en Ottomanen. Ze hebben allemaal hun sporen achtergelaten. Maar je ziet hier niet zoveel meer van in Marmaris zelf. Maar er zijn nog wel bekende historische gebouwen te vinden, namelijk de 16e eeuwse citadel maar ook de moskee van Ibrahim Agha die uit het jaar 1789 komt. Verder is er nog de Ottomaanse woonkazerne uit 1545. Er hebben in 2006 bomaanslagen plaatsgevonden in de stad Marmaris, en hier zijn toen gewonden gevallen.

Toerisme en Marmaris

Er is veel toerisme in Marmaris. Ieder jaar komen er veel toeristen uit binnen- en buitenland naar deze stad om hier vakantie te vieren. Er komen bijvoorbeeld veel Engelsen, maar ook Scandinaviërs en Russen. Ook Belgen en Nederlanders komen er hier veel. Uitgaan in Marmaris is ook de moeite waard want er zijn twee uitgaanscentra namelijk Barstreet en Long Beach. Je kunt ook van het strand genieten, maar dit is wat langer en smaller dan je gewend bent van een strand. Het is op sommige plaatsen ook erg klein, maar wel de moeite waard om hier vakantie te vieren. Ga daarom zelf ontdekken hoe de stad Marmaris in de zomermaanden is zodat je hier de zomer door kunt komen met een heerlijke zon!