Excursies in en rond Bodrum

Bodrum is een stad met vele facetten. Wil je het bruisende nachtleven opsnuiven, of ben je eerder een cultuurfanaat? Voor iedereen is er wel wat wils in deze prachtige Turkse stad. Je kan er sluimeren langs de haven, genieten van het warme weer of gewoon wegdromen over één van de zeven wereldwonderen dat hier ooit heeft gestaan: het Mausoleum van Halicarnassus. Wil je je dagen liever niet slijten op je ligstoel aan het hotel? Dan zijn er keuzes genoeg om jouw vakantie onvergetelijk te maken.

Petrusburcht en het onderwatermuseum

Je kan niet naar Bodrum gaan zonder de Petrusburcht en het onderwatermuseum te hebben bezocht. Je zal verbaasd staan van alle pracht die je er kan vinden, want het onderwatermuseum is niet zoals elk ander stoffig museum. Je wordt meegenomen in de tijd waar scheepsvaart bloeide langs de Anatolische kust. Je vindt hier onder andere het schip van Uluburun: het oudste bekende scheepswrak uit de geschiedenis. Heb je genoeg rondgewandeld in het museum, dan wacht het kasteel nog om jou terug te brengen naar 1402, het jaar waarin de Petrusburcht gebouwd is.
Geschiedenisfanatici vinden hier zeker hun gading!

Dedeman Aquapark

Ben je moe van je culturele avonturen? Dan is het Dedeman Aquapark de mogelijkheid om even te ontspannen van je trip. Eén ding moet er gezegd worden: the kids will love it! 40.000 vierkante meter waterpret voor jong en oud. Waag je op één van de 24 glijbanen of glij mee op de golven van het golfslagbad. Ga kopje onder wanneer je uit die donkere buizen stuift en geniet van water, zonneschijn en een heerlijke cocktail.

Gumbet

Naast cultuur en waterpret is Bodrum het episch centrum van de Turkse Jetset. Op een kleine 3 km ligt Gumbet, een gezellige badplaats met tal van winkeltjes. ’s Avonds komt de sfeer pas goed los, want in de hoofdstraat zijn verschillende bars en discotheken te vinden waar je naar hartenlust kan feesten tot in de vroege uurtjes.

Cultuur, ontspanning en volop zon: Bodrum heeft alle eigenschappen om jouw vakantie onvergetelijk te maken. Of je nu wilt ontstressen onder een parasol, of genieten van een culturele uitstap. Je vindt het allemaal op deze heerlijke vakantiebestemming!