Uitgaan in Marmaris

Uitgaan in Marmaris is de moeite waard. Je kunt namelijk naar een grote bazaar, maar ook zijn er twee uitgaanscentra welke Barstreet en Long Beach heten. Als je de keuze maakt om naar Long Beach te gaan dan kom je hier vooral Russen en Engelsen tegen. In Barstreet vind je voornamelijk Nederlanders, Turken en Scandinaviërs. Hier vind je ook een groot openlucht discotheek.

Stranden van Marmaris

Als je niet zo van uitgaan houdt kun je ook naar de stranden van Marmaris gaan. Het zal je meteen opvallen dat de stranden wat kleiner en smaller zijn dan je van Turkije gewend bent. Er zijn wel bredere stranden, maar dan kun je maar beter naar Icmeler en het Cleopatra strand gaan. Deze kun je vanuit Marmaris eenvoudig bereiken met het openbaar vervoer.

De stad Marmaris is een bekende badplaats, maar ook een uitvalbasis naar Rhodos. Er worden vanuit Marmaris ook veel dagexcursies geregeld. Ook mensen die een bootvakantie hebben gekozen leggen hier aan en gaan de stad rond.

Leuke excursies in Marmaris

Er zijn een groot aantal excursies welke dagelijks worden aangeboden vanuit de stad Marmaris. De eerste zijn de vele duiktochten. Sommige toeristen komen speciaal naar Marmaris om hier te mogen duiken want je kunt hier de onderwaterwereld ontdekken en dat is echt de moeite waard. Er is hier zoveel moois te zien! Je kunt ook naar Dalyan. Hier kun je volop genieten van de modderbaden, van de zwavelbaden en van de koningsgraven. Daarnaast zijn hier ook schildpadden stranden en je kunt van een jeepsafari genieten door het achterland. Dit is zeker de moeite waar dom te doen en het wordt ook aangeraden om daar tijd voor vrij te maken.

Je kunt ook naar de ruïnes gaan (Kaunos) en naar de kalkterrassen (Pamukkale). Er kan ook worden gekozen voor de ruïnes uit de Griekse Oudheid en dan kies je voor Efeze. Zoals je kunt zien worden je veel mooie excursies aangeboden als je naar Marmaris gaat. Je hoeft je hier dan ook geen dag te vervelen. Het is wel aan te raden dat je je camera meeneemt naar de excursies! Er is hier zoveel moois te zien wat je vast wil leggen dus vergeet de camera niet! Het kan zijn dat er een gids mee gaat en een speciale fotograaf om van de groepen die meegaan foto’s te nemen. Deze kunnen aan het einde worden besteld.